LATAR BELAKANG

Sekolah Rendah Islam At-Tanwiriah (Tahfiz) telah beroperasi bermula dari tanggal 5 Januari 2009 dengan seramai 20 orang dan 5 orang tenaga pengajar. Pada awal penubuhan, sekolah ini hanya menyewa di sebuah rumah kayu di Parit Amal dan kemudiannya berpindah ke Parit Jawa pada tahun 2014. Sekolah Rendah Islam At-Tanwiriah (Tahfiz) kini bernaung di bawah Madrasah At-Tanwiriah.

Terkini, jumlah pelajar telah mencecah 302 orang pelajar dengan 12 buah kelas dan 23 orang guru.

Menyediakan pendidikan agama dan penghayatan Al-Quran yang berterusan bagi membina satu generasi Al-Quran yang berkualiti dalam menghadapi kehidupan dunia moden yang penuh cabaran.

Membentuk generasi Ulul Albab yang menjadikan Al-Quran dan Sunnah sebagai pedoman dalam mengharungi kehidupan zaman moden ini.

Ahad-Khamis
7.30 a.m – 2.30 p.m